?

Kan kulen på halsen være farlig?

Kvinne 21 . 20 Oktober 2020
Spørsmål

Hei. I sommer fant jeg en liten kul ved siden av halsen, den er kanskje 6-7 cm nedenfor øret. kulen er ikke øm, og den er på størrelse med en ert. Jeg har fulgt med på den siden i juli da jeg fant den og kan ikke si at den er blitt noe større. den vises heller ikke, kan kun kjennes og jeg fant den med en tilfeldighet da jeg klødde på halsen. Har lest på tidligere spm her om kuler, å da sies det at farlige kuler vokser fort, og at de gjerne er noe større en en ert. Så denne kulen høres vell ikke ut som noe jeg burde bekymre meg for? Såklart blir man alltid litt engstelig når man finner en kul, men kroppen består jo av mye man ikke vet om tenker jeg.

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei

Det er ganske vanlig å bli bekymret når man finner kuler på kroppen. Man kan raskt begynne å tenke på om det kan være noe farlig.

I de fleste tilfeller er det jo ikke noe farlig. Det kan være arrvev i huden, bindevevskuler, fettkuler og på halsen er jo lymfeknuter ganske vanlig. For å nevne noen.

Kulen som du beskriver høres ikke ute som noe å bekymre seg for. Dette da den er liten som er ert og ikke har endret seg noe over tid. (Går her utfra at du mener 6-7 mm). Den kommer høyst sannsynlig til å forbli sånn, eventuelt gradvis bli noe mindre.

Dersom kulen endrer seg, for eksempel vokser raskt og blir større, eller dersom den gir deg noen plager, så vil jeg likevel anbefale at du bestiller en time hos din fastlege for undersøkelse.

Håper dette var til hjelp.

Fastlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?